Klasika ve výjimečné úpravě s fotoilustracemi z Islandu Elišky Podzimkové

Když opuštěný letec potká v africké poušti malého prince, netuší, co všechno mu setkání přinese. Zatímco se pokouší opravit havarovaný stroj, povídají si o všeličem. O tajemství podivuhodné pouti malého prince, o dobru a zlu, o přátelství a kráse, o pravém štěstí i o odpovědnosti za ty, které máme rádi. A vůbec nezáleží na tom, odkud pocházíme… Nesmrtelný příběh, který svým půvabem okouzlil již mnohé generace, se vrací v naprosto originálním zpracování.


Sametová revoluce v poutavých textech a obrazech.

Příběh sametové revoluce, jak se přezdívá pádu komunismu v Československu, je strhující a plný zajímavých osobností a událostí. V poutavé knize novináře Petra Švece s ilustracemi studentů plzeňské Sutnarky pod vedením Renáty Fučíkové si přečtete, co vedlo ke konci komunistických režimů u nás i ve světě, jak probíhaly slavné listopadové demonstrace na Národní třídě a jak nová republika vykročila do demokracie.


Vydej se na tu nejbáječnější dobrodružnou výpravu!

Přidej se k nám na cestu kolem světa. Zúčastni se dobrodružných expedic, které prozkoumávají 100 neuvěřitelných míst na naší planetě. Sestup do třpytivé jeskyně obřích krystalů v Mexiku, navštiv ve Vietnamu největší jeskyni na světě nebo vykoukni z Ďáblova bazénu, který se tyčí nad 108 metrů vysokým vodopádem v Zambii. A to je teprve začátek! Tato kniha je tvou letenkou do světa skrytých možností. Tak na nic nečekej, sbal si batoh a vydej se na cestu za dobrodružstvím.


Dinosaurium s textem pro mladší čtenáře!

Vítáme vás v Dinosauriu. Máme otevřeno, kdykoli se vám zachce. Toto muzeum vás přenese o miliony let zpátky v čase a objevíte v něm ta nejdivočejší a největší suchozemská zvířata, jaká kdy existovala: dinosaury. Kde žil T-rex? Čím se živil brachiosaurus? Uměli dinosauři plavat a létat? A proč vyhynuli? Račte vstoupit, království dinosaurů se tentokrát speciálně pro mladší čtenáře otevírá v celé své kráse.


Na trhu je habaděj knih o běhání, které jsou psané skalními běžci pro skalní běžce. Ale tohle není jedna z nich. Autor píše o tajemstvích lidské vytrvalosti jako student sportovní vědy, sportovní fanoušek a dychtivý pozorovatel lidských výkonů – a také jako běžec zkoumající limity těla a mysli sám na sobě. Hutchinson jasně ukazuje, že jeho pojetí vytrvalosti platí pro většinu sportovních disciplín a že o tom, jak daleko můžeme dojít, nerozhodují svaly a plíce, ale mozek – takže se vždy můžeme posunout dál.


Někdy je až k neuvěření, jak je možné, že vlak sviští vysokou rychlostí po kolejích, že se ponorka ponoří pod hladinu a zase se vynoří, že v domě topí topení a teče teplá voda, nebo jak funguje myčka, mikrovlnka a počítač. Také ses nad tím už někdy zamyslel či zamyslela? Podívej se pod obrázek a zjisti, jak to funguje. Díky více než sedmdesáti odklápěcím okénkům můžeš prozkoumat vnitřky nejrůznějších strojů a zařízení. Nakoukni do dopravních prostředků pohybujících se po silnici, na kolejích, po vodě i ve vzduchu, stejně tak můžeš nakouknout do různých domácích spotřebičů a zjistit, jak funguje domácnost i celý dům.


Snad nejznámější česká sbírka balad 19. století je natolik nadčasová, že oslovuje čtenáře již neuvěřitelných 150 let. Verše plné tajemna, mystiky a poučení jdou až do hloubky české duše. Jejich aktuálnost navíc podtrhují křehké a citlivé ilustrace současné známé české malířky a grafičky Míly Fürstové, která se svým smyslem pro detail a jemnou poetikou svých děl dokonale napojila na myšlenkový proud Karla Jaromíra Erbena. V tomto díle se dva umělecké proudy stávají jedním, jedinou Kyticí.


Auto, vlak, letadlo, hasičský vůz nebo třeba loď. To všechno jsou dopravní prostředky, které vaše zvídavé dítko může s tímto leporelem objevovat.